Nyhedsbrev - februar 2019

Angsten for at fejle / Modet til at fejle
Uppercut Danseteater turnérer i 2019 med to nye intense forestillinger. "Panic Day" fra 2018, samt den helt nye "Jump". Snyd ikke dig selv for disse forestillinger og book billetter i dag
Tour de Danmark, 2019

2019 bliver et travlt år for Uppercut Danseteater, hvor vi på ny turnérer land og rige rundt med vores nyeste forestillinger, Panic Day og Jump. Selvom basen er København, er vi allerede blevet booket til 30 forestillinger, fordelt på 19 forskellige danske byer, herunder Aarhus, Odense, Herning, Vejle, Kolding og Ringkøbing

Book dine billetter i dag og så ses vi i din by!. Vi har også flere børneforestillinger på programmet. Mere information om dette vil blive udsendt snart.

Panic Day

Vi kender det alle sammen. Følelsen af at skulle nå så frygtelig meget, men ingen tid har til det. Med vægten af andres forventninger, såvel som ens egne, er frygten for ikke at slå til, en grundlæggende menneskelig følelse. Det er angsten for at fejle. Angsten for ikke at være god nok.

Panic Day skildrer den umiddelbare panik som opstår hos individet i et præstations-samfund. I forestillingen følger vi fem dansere, som lynhurtigt identificerer hinanden som konkurrenter. De konkurrerer om at komme først i mål. Målet er anerkendelse og prestige. De ønsker alle at være den bedste. Men angsten for ikke at være det, hviler konstant som en mørk skygge i baghovedet. Angsten transformerer sig til panisk desperation, som kommer til udtryk på vidt forskellige måder. Når danserne kæmper om enten territorier eller objekter, ser vi dem forvandle sig til nærmest animalske karikaturer.     
Mere sårbart bliver det når følelsen af selvværd forsvinder i mødet med ens eget spejlbillede.

"Men Panic Day er mere end pædagogisk demonstration, det er bevægelse, udtryk, forestillingsevne, alt sammen positiv brug af dansen som udtryksform. Man kan sige at hvor ordene måske ikke slår til, dér er dansen" - Knud Cornelius, Frederiksborg Amtsavis

Panic Day er nomineret som bedste forestilling, samt bedste danser - Mark Philip, på CPH Culture. Meddanser, og vinder af Reumert talent-prisen, Stephanie Thomasen står bag koreografien på Panic Day.

Målgruppe: 12 år+
Varighed: ca. 50 min.
Jump
Hvor Panic Day fokuserede på angsten for at fejle, handler Jump i den grad om at ´turde fejle´. At turde at tage springet ud i det ukendte. Jump er antitesen til Panic Day, og netop derfor er den også en komplementær tilføjelse til den.
Scenegulvet er i Jump erstattet af et kæmpe Air Floor, som radikalt udfordrer tyngdekraften som vi kender den. Dette giver et anderledes og nyt udtryk til dansen. I det hele taget er Jump et frisk pust i Dansk scenekunst.


JUMP Uppercut Danseteater from Uppercut Danseteater on Vimeo.


Målgruppe: 12 år+
Varighed: ca. 50 min.


Tag din kæreste eller en ven under armen og book dine billetter i dag

Med Venlig Hilsen
Peter Jentzsch
Administrator
..