Fremtidens talenter – en Uppercut mærkesag

-
Igennem de sidste mange har Dansekapellet under Kulturnatten været fyldt til bristepunktet med børn og unge, forældre bedsteforældre og nysgerrige lokale beboere. Igen i år vil Dans i Nordvest, Uppercut Danseteater og Dansekapellet gøre Kulturnatten til en begivenhed, som samler bydelen – og lokker danseglade borgere fra resten af byen til. 70 børn og unge dansere deltager sammen med 5 professionelle dansere omkring et koncept.
-
Det, der trækker publikum til, er et koncept, som er blevet forfinet over flere år; i år skabes en stor familievenlig forestilling kaldet JUNGLEBYEN – inspireret af Kiplings Jungebogen. Hvert Dans i Nordvest-hold arbejder med en scene, som de udtrykker gennem netop deres dansestil. De udvikler scenen fra holdstart i august og frem til kulturnatten, hvor alle holdene samles under ledelse af Uppercut Danseteaters stjernekoreografer, Mark Philip og Stephanie Thomasen. Her smelter holdenes scener sammen til én historie.
-
JUNGLEBYEN - om at finde sig selv i byens jungle
Vi følger en ung dreng i hans søgen efter en mening og en retning i livet. Undervejs på sin færden i den urbane jungle bombarderes han med indtryk, og møder sjove, skræmmende, udspekulerede og hjertevarme karakterer undervejs. Hvem kan han stole på? Hvem bør han undgå? Kan – og skal – han søge ind i et af de mange fællesskaber byen byder på, eller er han bedst tjent med at være sig selv nærmest?

Dans i Nordvest
Som elev hos Dans i Nordvest modtager børn undervisning af nogle af landets bedste og sejeste professionelle dansere. Dans og musik er udtryksformer som skaber grin, sjov og glæde på tværs af sociale og etniske skel. Ved deres deltagelse i JUNGLEBYEN indgår børnene i nye fællesskaber som rækker ud over de afgrænsninger de er vant til fra hverdagen: Alder, sprog, tro osv. De bliver en del af et nyt kreativt fællesskab, hvor de sammen er med til at skabe en positiv fortælling om bydelen, som et sted hvor kulturel mangfoldighed beriger det lokale kulturliv. Derved bidrager de – og projektet, som blev til på initiativ af Uppercut Danseteater i 1999 – også til en styrkelse og videreudvikling af bydelens identitet.
.