Ensemblet

Stephanie Thomasen

Stephanie er anerkendt danser, prisbelønnet koreograf og del af den kunstneriske ledelse i Uppercut Danseteater sammen med Mark Philip. Hun er født i 1986 og opvokset i Århus, hvor hun fra en tidlig alder tog livtag med dansen. Stephanie er uddannet ved den prestigefyldte Ailey School i NYC i 2009 og har lige siden været ansat i Uppercut Danseteater. Hendes æstetiske sprog er ofte mørkt og kraftfuldt med komiske elementer, som giver udtrykket en helt særlig karakter. Hun har blandt andet koreograferet forestillingen LIMBO for Dansk Danseteater og senest forestillingen TRO for Uppercut Danseteater efter succeserne One, Differences, 360° og CRASH.

I 2013 modtog Stephanie en Reumert talent-pris for sit koreografiske virke, og i 2014 et legat fra Balletmester Albert Gaubiers Fond. Forestillingen 360° blev Reumert-nomineret som Årets Danseforestilling i 2015.

 

Mark Philip

Mark er født i 1983 i Danmark med filippinsk og dansk baggrund. Det var den brasilianske kampdans capoeira, der for alvor vækkede den unge Marks interesse for det rytmiske og akrobatiske. Det blev startskuddet til en lang breakdancekarriere. Stilen er i dag influeret af moderne dans, og Mark kvitterer med en virtuos blanding af akrobatik og teatralsk udtryk. Som en af hoveddrivkræfterne bag Uppercut Danseteater, og med en umættelig trang til at eksperimentere med bevægelse og udtryk, har Mark sat barren højt for kompagniet, både som danser og kunstnerisk leder.

I 2015 faldt en Reumert-nominering som Årets Danser for hans arbejde i 360°. Efterfølgende modtog han Balletmester Albert Gaubiers legat og en invitation til at optræde til Lauritzen-prisen 2015. Mark varetog desuden den fornemme opgave som konferencier ved Kronprinseparrets 8 års bryllupsdag ved deres officielle besøg i Sydkorea 2012.

 

Lukas Larsen

Lukas er født i 1989 og har rødder i USA og Danmark. Som 13-årig begyndte han at slå sine folder indenfor breakdance i Dans i Nordvest. Det blev indledningen til en professionel dansekarriere i Uppercut Danseteater, som tog fart allerede 3 år efter debuten på dansegulvet, nemlig med en rolle i forestillingen Twist i 2006. Lukas har et stort teatralsk talent, og hans udtryksevne spænder vidt. Han har medvirket i adskillige af kompagniets forestillinger for både småbørn, unge og voksne, og optrådt med kompagniet i både ind- og udland. Efter 12 år i kompagniet formår han til stadighed at udvikle sit karakterarbejde og sin tekniske kunnen, også indenfor moderne dans.

Lukas var på scenen professionelt for første gang med Uppercut Danseteaters forestilling TWIST i 2006.

 

Raphaël Ferdinand Eder-Kastling
Raphaël er født i 1985 og har svensk/dansk baggrund. Han trådte i danseskoene allerede som 5-årig i Stockholm. Siden har han gjort sig erfaring indenfor forskellige dansegenrer. Raphaël har flere danseuddannelser bag sig, heriblandt en BA i moderne dans fra Amsterdam University of the Arts (2005-2008). Han har danset hos en række prominente kompagnier både i Danmark og udlandet: ved Galili Dance, Gotra Ballet, Nanine Linning, Van Leth og Joeri Dubbe, samt Helle Bach, Palle Granhøj og Mute Comp. Dance Theatre. Danseteknisk er Raphaël bredt funderet og formår desuden at levere et stærkt karakterarbejde.


Raphaël har i flere år været tilknyttet Uppercut Danseteater. Han var på scenen i Differences til Detour Festival i 2014 og er nu fast danser i kompagniet med part i succeserne 360°, Just Blazin’ og TRO.

 

Maja Juel-Hansen

Maja er født i 1983 i Danmark. Hun er uddannet Cand. Scient i Human Fysiologi fra Københavns Universitet med speciale fra den Kgl. Ballet. Sideløbende de akademiske studier uddannede Maja sig som danser på Copenhagen Contemporary Dance School, Flow Dance Academy og Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo. I 2010 var hun med til at opstarte en ny street-dance-linie på Skolerne i Oure, hvor hun efterfølgende var fastansat i perioden 2012-2014. Maja har medvirket i en lang række forestillinger og TV shows, bl.a. DR Talent, Grease og Elsk mig i Nat ved The One and Only Company. Siden 2014 har hun medvirket i Dansekapellets succesfulde nabo-projekter. Hun kan til foråret opleves i Uppercut Danseteaters forestilling Body Parts.

 

 

Fatih Berber

Fatih er født i 1988 i Danmark og har tyrkisk baggrund. Fatihs professionelle dansekarriere har rødder i Dans i Nordvest, hvor han som 13-årig begyndte at danse breakdance. Talentet var tydeligt, og kompagniet håndplukkede ham i 2009 til forestillingen Life, som blev begyndelsen på hans professionelle arbejde i Uppercut Danseteater. Siden har han medvirket i produktionerne Atlas, One, Ugly Douglas og Just Blazin’. Hans signatur er stor fysisk styrke, akrobatisk snilde og et særligt komisk talent.

Fatih har en god kontakt til de unge og underviser ofte for kompagniet.

 

Vitor Hamamoto

Vitor blev født i 1993 i Brasilien og har en brasiliansk/japansk baggrund. Som danser har Vitor sine rødder I breakdance og ‘isolation style’, men gennem studier i bl.a. Brasilien, USA, Frankrig og Danmark, har hans stil udviklet sig indenfor det morderne/contemporary. I 2016 vandt Vitor National Qualifiers i Brasilien, under konkurrencen Juste Debout, og deltog i den international finale i Paris. Tilbage i 2015 arbejdede han med Uppercut Danseteater for første gang i forbindelse med forestillingen CRASH og har været en integreret del af kompagniet som danser siden 2017.