Uppercuts historie

Gennem mere end 30 år har Uppercut Danseteater skabt hårdtslående forestillinger målrettet det voksne, det unge – og det yngste – publikum. De fleste forestillinger lægger sig i et dynamisk krydsfelt mellem moderne dans, breakdance og teater. De giver os mulighed for at finde forbilleder og kropslige svar på nogle af de mange spørgsmål, som livet stiller. Fortællingerne serveres med et glimt i øjet
og med det urbane udtryk i hele kroppen.

Historie
Uppercut Danseteater blev grundlagt af i 1985 af Cher Geurtze og Sheila de Val, og har siden da haft børne- og ungdomsforestillinger samt danseworkshops for børn og unge som sit varemærke. Som et af de første moderne kompagnier i Danmark modtog Uppercut Danseteater offentlig støtte fra Statens Kunstråd. Sidenhen er kompagniets forestillinger set af mere end 250.000 børn og unge i Danmark og i udlandet.
Uppercut Danseteater i dag
I dag er Uppercut Danseteater Danmarks største – og eneste - Urban Contemporary dansekompagni. Stilistisk byder kompagniet ind med en frisk fusionering af forskellige dansearter indenfor hiphopkulturen, hvilket illustreres gennem de enkelte danseres forskellige baggrunde indenfor bl.a. Capoeira, Breakdance, kropslig akrobatik og Contemporary. Med Uppercut, har den danske dansescene fået en helt ny dimension af fysisk ækvilibristisk udfoldelse.

Dette nye bevægelsessprog, har bidraget enormt til den urbane bevægelse i Danmark, ligesom den også udfordrer den gængse opfattelse af moderne dans. Uppercuts særlige stil mærkes også stemningsmæssigt hvor det konstant vævre mellem den mørke og kraftfulde æstetik, og de mere komiske elementer der pludselig opstår når man allermindst venter dem.
Den kunstneriske ledelse
Den kunstneriske ledelse bag Uppercut Danseteater består i dag af Stephanie Thomasen og Mark Philip. Sammen udgør de den tredje generation af kompagniet, og de har med forestillinger som 360°, samt også CRASH, TRO og senest PANIC DAY udviklet kompagniet mod det mere modne publikum sideløbende med det traditionelle og vigtige repertoire for børn og unge.

De senere års værker har resulteret i flere prestigefyldte priser, nomineringer, legater, samt et væld af positive anmeldelser fra begejstret journalister. Forestillingerne 360° og PANIC DAY blev nomineret som årets danseforestilling i hhv. 2015 og 2019, mens også Stephanie Thomasen og Mark Philip er blevet hædret med personlige nomineringer for deres bidrag. De er også begge blevet tildelt legater fra Balletmester Albert Gaubiers Fond.
Bred kontaktflade
Uppercut har gennem tiden etableret sig som et seriøst og eftertragtet dansekompagni, som efterspørges i både indland og udland. Efterspørgslen er mangfoldig og kommer fra både skoler, gymnasier, teaterforeninger og etablerede teatre og kulturinstitutioner. Kompagniet har desuden en lang tradition for at samarbejde med en perlerække af gæstekunstnere, film- og teaterinstruktører, komponister og udenlandske koreografer.