Jump

 

 

MÅLGRUPPE: 7 år og op
VARIGHED: ca. 50 minutter
Spring – ud i det, op ad det, væk fra det!
Vi springer – for livet og for glæden og fra alt det, der tynger os. Vi springer fordi vi tør, fordi vi skal, fordi vi ikke kan lade være. Uden at vide, om vi lander på fødderne eller falder på røven. Vi springer ind i livet med barnets hoppende glæde og boblende nysgerrighed. Langsomt bliver leg til konkurrence, og konkurrence til livets kontante tyngdekraft. Og på et tidspunkt falder vi. Alene og sammen. I ekstase og udmattelse. Og måske sætter vi af og springer. Igen…
.
JUMP er en forestilling om at agere, springe, hoppe, falde, snuble og om at rejse sig og finde fodfæstet. En urban fortælling om at fange, skabe og slippe rytmen. Med springet som præmis må vi være eller bære vores fejl i så høj grad, at vi måske i sidste ende ender med at lykkes.
.
Uppercut Danseteaters kunstneriske leder og koreograf Stephanie Thomasen og den anerkendte israelske koreograf Ofir Yudilevitch slipper med JUMP scenegulvet og udfordrer tyngdekraften på et særligt designet Air Floor. Herfra løftes forestillingen op i helt nye luftlag - koreografisk, visuelt og teknisk. Altid med risikoen som grundvilkår. For ethvert spring rummer muligheden for et fald.
.

JUMP havde premiere i København, den 5. september 2019.

-

”Hold da op, hvor får man selv lyst til at hoppe og springe, når man ser Uppercut Danseteaters nye herlige forestilling JUMP” … ”Der er ikke grænser for, hvad de fire skønne mandlige dansere i ”Jump” kan finde på gennem deres legende, drilske og drengerøvsagtige adfærd. Men også konkurrencementalitet og vovemod afspejles i den akrobatiske og sjove koreografi, hvor dansernes humor og gode mimiske talenter selvfølgelig bliver udnyttet.”
- Vibeke Wern, Danstidningen (dansk version)”


Læs flere anmeldelser her
Medvirkende
KOREOGRAFER
Stephanie Thomasen &
Ofir Yudilevitch

DANSERE
Mark Philip
Lukas Larsen
Raphaêl Eder-Kastling
Abraham Rademacher

KOMPONIST
Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah

DRAMATURG
Betina Rex

LYSDESIGNER
Peter Bodholdt Løkke

JUMP er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og BUPL's Solidaritets- og Kulturpulje. Der er derudover gennemført en researchperiode i 2018 med støtte fra Bikubenfonden


.