Jump

 

 

MÅLGRUPPE: 7 år og op
VARIGHED: ca. 50 minutter
Spring – ud i det, op ad det, væk fra det!
Hvordan gør man op med tyngdelov, middelmådighed og vinterdepression på én og samme tid? Man får specialdesignet en stor hoppepude, og giver sig i kast med at udforske den. Kaster sig på siden, kaster sig på hovedet, falder på røven. Hopper alene, hopper sammen. Hopper i himlen, således også på jorden.

Det er de færreste der ikke trækker på smilebåndet og får en barnlig sitren i kroppen, når Uppercut Danseteater hopper, danser og falder på deres ”AirFloor”. Den kan klare vægten af tre granvoksne mænd, og tilmed få det til at se legende let ud. Næsten.

For noget er dømt til at gå galt, når danserne giver sig i kast med kongens efterfølger og jorden er giftig. De hopper både over, under og ind i hinanden. Men bliver ufravigeligt ved. Kald dem jubelidioter, hoptimister eller bare dem med hovedet i skyerne.

Med JUMP slipper Uppercut Danseteaters kunstneriske leder og koreograf Stephanie Thomasen og den anerkendte israelske koreograf Ofir Yudilevitch scenegulvet og udfordrer tyngdekraften. Herfra løftes forestillingen op i helt nye luftlag - koreografisk, visuelt og teknisk. Altid med risikoen som grundvilkår. For ethvert spring rummer muligheden for et fald.
.

JUMP havde premiere i København, den 5. september 2019.

-

”Hold da op, hvor får man selv lyst til at hoppe og springe, når man ser Uppercut Danseteaters nye herlige forestilling JUMP” … ”Der er ikke grænser for, hvad de fire skønne mandlige dansere i ”Jump” kan finde på gennem deres legende, drilske og drengerøvsagtige adfærd. Men også konkurrencementalitet og vovemod afspejles i den akrobatiske og sjove koreografi, hvor dansernes humor og gode mimiske talenter selvfølgelig bliver udnyttet.”
- Vibeke Wern, Danstidningen (dansk version)”


Læs flere anmeldelser her
Medvirkende
KONCEPT Ofir Yudilevitch
.
KOREOGRAFI Ofir Yudilevitch & Stephanie Thomasen

DANSERE
Dansere fra Uppercut Danseteaters ensemble

KOMPONIST
Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah

DRAMATURG
Betina Rex

LYSDESIGNER
Peter Bodholdt Løkke

JUMP er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og BUPL's Solidaritets- og Kulturpulje. Der er derudover gennemført en researchperiode i 2018 med støtte fra Bikubenfonden


.

...