Jump - Raw Edition

 

MÅLGRUPPE: 7 år og op
VARIGHED: Ca. 35 minutter
WORKSHOPS: Ca. 45 minutter
TURNÉPERIODE
31. oktober - 8. november 2020
28. februar - 20. marts 2021
Spring – ud i det, op ad det, væk fra det!
Hvordan gør man op med tyngdelov, middelmådighed og vinterdepression på én og samme tid? Man får specialdesignet en stor hoppepude, og giver sig i kast med at udforske den. Kaster sig på siden, kaster sig på hovedet, falder på røven. Hopper alene, hopper sammen. Hopper i himlen, således også på jorden.

Det er de færreste der ikke trækker på smilebåndet og får en barnlig sitren i kroppen, når Uppercut Danseteater hopper, danser og falder på deres ”AirFloor”. Den kan klare vægten af tre granvoksne mænd, og tilmed få det til at se legende let ud. Næsten.

For noget er dømt til at gå galt, når danserne giver sig i kast med kongens efterfølger og jorden er giftig. De hopper både over, under og ind i hinanden. Men bliver ufravigeligt ved. Kald dem jubelidioter, hoptimister eller bare dem med hovedet i skyerne.
.
.
”JUMP er en fascinerende forestilling, der både formår at ophæve tyngdeloven og gribe os i faldet. Entusiasmen smitter, og den intime scene giver plads til det umiddelbare og nære. Den er mesterligt koreograferet, og ikke mindst udført, og kan anbefales til alle, der har lyst til nysgerrigt at udforske, hvad der sker, når man sammen springer ud i det.”
Ida Spedtsberg, Ungt Teaterblod
Raw Edition
Vi skræller ind til essensen - rykker ind (eller ud) næsten hvor som helst. Lægger et underlag på en plan overflade, og puster vores 6x6 meter store AirFloor op. Om der er dagslys, ovenlys eller medbragt lys går vi ikke så meget op i. Nærværet med publikum, der sidder tæt rundt om madrassen, er i fokus. Og så springer vi ud i det ... 
.
Bred appel – mange muligheder
JUMP er en forestilling med en meget bred appel: Børn ned til 7 år, gymnasie- og højskoleelever ... og publikummer i alle aldre midt imellem og derover har været lige begejstrede!
.
… og så kan JUMP spille på mange forskellige lokaliteter: I en gymnastiksal, en kulturhusfoyer, udendørs ... med publikum siddende rundt om som i en arena, eller i hestesko. Vi kan også spille på et traditionelt teater.
.
Ring til Uppercut Danseteater på 82 20 57 27 og få en snak om mulighederne!
.
”Dansekapellet vibrerer af liv. … Disse forrygende fyre tager os med på en rejse fra barn til voksen, og vi erfarer, at det i sidste ende er selve glæden ved dansen - både den individuelle og den kollektive - der er det afgørende.”
Michael Søby, CPH Culture
Workshops
Foruden at give børnene en forrygende danseoplevelse, er håbet også at JUMP vil inspirere dem til at søge, udfolde og ikke mindst huske det legende. At turde slippe jordforbindelsen for en stund, og være i springets uanede og uendelige muligheder. For selvom det gør ondt at falde, er det ikke kun af det onde, når det sker. Og de børn, der ser det sammen med deres forældre, kan måske lære mor og far at hoppe igen!
.
Som inspiration tilbyder vi i tilknytning til forestillingen workshops, hvor børnene eller de unge kan prøve et AirFloor - og sig selv - af. Samtidig vil deltagerne blive introduceret til danse- og hoppeteknikker, som de efterfølgende kan bygge videre på ... på skolens Airfloor, hjemme på trampolinen …
.
.
Workshopforløbet understøttes af at nyt sponsorsamarbejde med PE-Redskaber, som er opfinderen af den oprindelige airtrack og frontløber indenfor airfloors og airtracks på verdensplan. På videoen kan du se nogle af de muligheder, der er for at springe ud i sjove og udviklende eksperimenter med krop og koreografi.
.
.
”Hold da op, hvor får man selv lyst til at hoppe og springe, når man ser Uppercut Danseteaters nye herlige forestilling ”Jump”, der foregår på og omkring et 6x6 meter stort Airfloor. En meget hård luftmadras, der giver associationer til både en trampolin og en hoppeborg …”
Vibeke Wern, Danstidningen
.Originalversionen af JUMP havde premiere i København, den 5. september 2019.
.
.
Medvirkende
.
KONCEPT
Ofir Yudilevitch
.
KOREOGRAFI
Ofir Yudilevitch & Stephanie Thomasen

DANSERE
Dansere fra Uppercut Danseteaters ensemble

KOMPONIST
Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah

DRAMATURG
Betina Rex

LYSDESIGNER
Peter Bodholdt Løkke
Turné
TURNÉPERIODE
31. oktober - 8. november 2020
28. februar - 20. marts 2021
.
Kontakt venligst Uppercut Danseteater for ledige datoer - også ud over ovenstående: admin@uppercutdanseteater.dk

TURNÈSPECIFIKATIONER
SCENEAREAL: 10 x 10 x 6 (ideal) / 8 x 8 x 5 (minimum)
AREAL INKL: SCENE & PUBLIKUM: 15 x 15 x 6 (minimum)
Illustration: Scene- og publikumsopstilling
LYS: Ifølge aftale
OPSÆT/NEDTAG: 2 timer/2 timer
PRIS - FORESTILLING: Kr. 15.000
WORKSHOP I TILKNYTNING TIL FORESTILLINGEN: Kr. 1.500 pr. 30 elever

Rabat ved køb af flere forestillinger

 

FORMIDLINGS- OG REFUSIONSGODKENDT
Oplys følgende journalnummer: SKSP10.2017-0264


JUMP er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden og BUPL's Solidaritets- og Kulturpulje. Der er derudover gennemført en researchperiode i 2018 med støtte fra Bikubenfonden.


.

.....